Hi, you're entering my blogsite. Thanks for visiting :)

Friday, 30 August 2013

I'm sorry :(

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Blog blog, eqa nak membebel guna jari ni
Salah aku. Bukan salah aku. Salah aku. Bukan salah aku *cabut bulu kucing* alamak, salah aku :( hmm, tulaa, main redah lg. Tk thu org tu tgh ada mood ke tk, bedal je gurau. Haha, apa pape entah eqa, ni pun nk post. Eh eh eh, tksuka close tab ahh, aku bukan tulis untuk kau baca. Aku tulis untuk orang yg nak baca k. Hm, tbh aku kurang suka bergaul dgn perempuan, masa kt asrama lain cite ahh, semua perempuan dalam dorm. Tp kalau kt sini, kawan perempuan aku sorang jahh, syuhada. Ygn lain tu mmber, tp not as close as aku dgn syuhada. So, aku suka bergaul dgn lelaki? Yeap. Dulu sebelum aku masuk asrama, jujurnya aku ni tomboy. Bkn penkid, penkid couple dgn perempuan. Aku tomboy, yg lemah lembut and sopan santun. Haha geli mak. So aku suka member dgn lelaki sbb dorang ni jenis hati batu, aku cakap laa pape pun, kutuk ke gurau kasar ke, dorang bahan aku balik. Tp aku tk kesah sbb dorang tk kesah. Tp kalau dorang sentap aku gurau, aku lg sentapppp. Kalau perempuan lg kuat sentap, ckp pelik sikit tkboleh, cm aku laa. Tp aku pura pura okay je sokmo, malas ahh nanti dorang kata aku tksporting pebagai. But tadi, aku ter'down' kan mood someone, hmm. Mybe bukan aku yg down kan but aku yg menambah kan down dia :( dulu sekali aku kacau dia masa dia tkde mood, nk nangis aku sebab rasa bersalah. Ni lg sekali, hmm :( sokayy lahh, lepas ni aku tknk mention unmention dia dah, tknk dekat dekat dh, sebab aku ni annoyyed. Kalau kau tkde perasaan or pandai sorok perasaan, baru kita ngam k? Haha, sorry :( kbye

Thursday, 29 August 2013

Mybebel :)

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Blog blog, eqa nak membebel guna jari ni
Heyyo! Sean kingston. You're way too beautiful girl, that's why it'll never work.. Amboi, melampau lampau lampau lakk aihh? Dulu serious aku ingat dia ckp 'heyyo' bila aku dh besar sikit baru aku find out yg dia ckp 'jr'. Haihhhh, papentah. Apa motif buat post ni? Entah, aku bosan, semua kerja inshaAallah dh siap. InshaAllah laa. Hm, esok 30 aku kerja petang then 31 bulan lapan, lima puluh tujuh hari mulia negaraku merdekaaaa. Haha, nampak tk aksi terlampau eqa tu? Nampak tak nampak tak? *besarkan mata* actually enn kaki itew gatai gatai patu itew garu ahh, kuku itew en anjang patu luka luka, akitt :( haa, mesti ate itew ngengada bela kuku kann? Ke tk ambik kesah? Whatever, itew dh potong kuku, bwekk :P eh sambung 31, aku plan nk merewang kat dataran malam merdeka tu. Tp aku sure yg aku just lepak dataran Lembah Subang je nnti, pfftt -,-' ehh, sedar tk sedar dh 56 tahun kita merdeka ennnn? Thanks god aku tksempat merasa zaman penjajahan. Tp kalau difikir fikir semula, kita sebenarnya masih dijajah oleh makhluk asing. Ehh, nenek kau! Kita sebenarnya telah dijajah oleh pendatang asing. Mcm lain mcm jea? Ahh lantak laa, yg penting minda kita telah dijajah, haa perumpamaan yang tepat untuk menggambarkan situasi. Eii, rasa seram pula aku berbahasa melayu baku ni -,-' tp betui ahh en, britain flag is everywhereeeee, maksiat is everywhereeeee, mcm mcm budaya barat is everywhereeeeee, haa tu namanya amarekaaa *jerit* lupa pulakk, made in china is everywhereeee. Mungkin aku salah tp aku rasa aku betul. Jange ghoyak kawe dok sedor diri tehh? Kawe bui contoh diri kawe tu. Hm dhlaa, nk buat closing, kbyeeee ;)

Wednesday, 28 August 2013

Done :3

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Blog blog, eqa nak membebel guna jari ni
*le family
Finally siap jugakk blog syg aku ni. Thanks to my ex-madu, kalau bukan sebab kau membuat taik, tkde aku nk aktifkan blog aku ni, hahaha :DD Haihh, pahal laa epul ni layan k-pop, td Bad Boy, now Fantastic Baby pulakk -,-' mamat ni minat BigBang sebenarnyaa. Pedon minat Tae-yang. Ehh ckp pasal Pedon okk, harini 28/8 birthday dia. Aku nk wish dia tp dia benci aku :( kenapa? Mana aku thu, sebab aku tkmatang katanya, entahh. Ehh ehh ehh, nk tanya, lawa tak blog kita nii? Tema, grey-pink :P dulu mmg aku benci, anti gila warna pink nii. Tu org selalu ckp, jgn benci sgt, nanti suka. Jgn sayang sgt, nanti benci. Now aku percaya :3 eh tp banyak betul eh aku -,- aku nk ckp, eh tp penat tau alter alter blog aku nii. Semua idea dh dilampias sampai idea nk post pun dh terhakis. Hamboi, bukan main bermadah berhelah kau nyahh. Hm kenapa tetiba rindu krul ni :( aku tkpuas hati lg sebenarnya, bukan berlagak tp inshaAllah aku boleh jd lg better dari dido. Tk laa 100% tp 1000 tu adalahh. Haha bengong, actually 5% punn tksampai. But atleast ada, kann? Haihhh, dhlhaa, buat serabut palotak aku jahh. Tp makin tknk fikir, makin menjelma di ingatan -,- ehm dh laa tu, ni jea idea yg dpt aku curahkann untuk post. Hm aku rasa aku ada diabetes lahh. Kbyee :*

Tuesday, 20 August 2013

Finally, I'm letting you go ;')

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Blog blog, eqa nak membebel guna jari ni
Aku kalah, hukhuk :'( haha, for the first time aku berebut jantan dohh. Cm bangang kann? Nk buat cane, bila dh sayang belajar tinggi mana pun jadi bodoh jugakk. Sokay lah, walaupun aku dgn dia baru 18 hari *atleast aku tkbuat video* tapi aku bahagia gila dgn dia. Dia ni perangai mmg tkberapa semenggah tp penyayang, gedik, aku suka cara dia and aku serious as fuck sayang dia, no doubt. Tp nk buek cano, jodoh tak ado kann? Hurm, sebelum ni banyak kali aku cakap nk tinggal dia tp kali ni aku bebetul sebab sebelum ni post kat fb je, kalini aku post kat blog sekali. Hahahahah, pape entah eqa. 2 August, aku rapat dgn dya through yoi, ex aku numb 2. Then kitorang couple secretly, means ex dya tkthu laa. Tp haritu yoi jugakk yg bgthu ex dia pasal aku, hurm yoi jealous ahh tu aku tknk dia balik :P seriously, I had a great time w him. Well, mula mula kann, mesti dua dua tunjuk perangai baik. Biarlah mula mula ni break, so kitorang tkkn thu perangai buruk masing masing, kann? Memang lah aku serious sayang dia tp tkdelah tahap sehidup semampus lagi. Futhermore, aku dh besar, dh pandai berdikari, so aku boleh sangat hidup tkde dia ;) biarlah, dia getback dgn perempuan yg perangai semenggah sgt tu. Dorang yg cakap perangai dia bzzzz, aku tkthu, aku tkkenal dia. Hm, aku pun rasa krul ni mempergunakan aku untuk jealous kan dido tp aku watlek je sbb aku percya dia. Tp, sat td pulakk mereka bermain taik dgn aku, haha nevermind lah krul, asal kau happy. Eh, kenapa? Haha, I'm okay lah, saya kuat *tunjuk muscle yg tkde* Sebelum ni, ada org nk rebut laki aku aku bg je, entah kenapa kali ni aku mempertahankan pulakk. Tp last last aku bg jugakk. Perempuan tu punn, tkthu ahh apa dia dengki dgn aku. Dulu masa dia dgn krul tknk pulakk jaga elok elok, kau pasang lain, kau buat dia stok maki maki, stok lepas geram, stok cari bila bosan, then dia kata gitu sebab nk ubah krul, apakk dia. Minah ni tkkurang hebat jugak putar belit ayat, macibai cerita keling. Then bila kantoi aku dgn krul, mula lah nk buat buat cerita, sakit lah, bunting lah, apa lah, such a drama queen ahh kau tino garit. Hoo ni kuor base klate kawe nihh! Awal awal lagi aku dh prepare semua ni, tp aku tahan je lg dgn dia sbb aku syg dia and aku nk cuba stay, bkn apa, malas cari boypreng baru. Tp harini, aku bg perempuan tu menang. Sbb ape? Sbb aku baik hati, adil, berperikemanusiaan ;) lelaki, ramai lagi kann? Cuma yg nak kat aku sikit :/ k lahh, saya yang tabah dan kuat ni lepaskan dia secara sukarela, doakan saya tetap tabah k? Bye :*

Friday, 16 August 2013

Luahan hati :(

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
nehh , jari gemuk nak menaip :D
Bengang, sakit hati, rasa nak nangis then bunuh diri! Tu pun tk cukup menggambarkan apa yang aku rasa sekarang! Aku bkn nak aktifkan balik blog ni tp aku dh tk thu aku nak luah ktmana sekarang but kalau aku simpan confirm aku nangis. Kenapa? Hurm, ceni cerita dya, 2 August 2013, aku start rapat dgn mamat ni and dya kata aku GF dya, depan aku je ahh, aku gelar dya B k? Dya ada awek, D. Dulu dya dengan D, dya dgn D ni sweet sgt sampai aku tk sangka dorang dh break sampai laa dya bgthu aku. Betul ke tipu aku tkdpt nk confirm kan sbb sampai sekarang dya still contact dgn D ni, ber baby baby, manja manja, erghhhh. Unfortunately, dya ni dh kasi rembat hati gua so aku tk kesah dya ada awek ke tak, yang penting aku nak dya. Tp perasaan kepingin yang kuat tu ahh buat aku merana. Almost setiap kali aku dengan dya, dya mesti kena otp dgn D and aku sebagai "PEREMPUAN SIMPANAN" dya kena laa diam, takut kantoi sebab D ni tk thu aku dengan B. Mula mula tu serious aku tk kesah, kali kedua sentap sikit, bebanyak kali, sumpah meyirap limau ais aku! Jujur ahh, aku pernah menangis sesenyap masa dya tgh otp sbb tahan batuk and also tahan jealous, hm :( tp tkpe ahh, aku try bersabar sebab dya kata satu hari dya akan tinggal D jugak, sebab D pernah buad perangai. Aku pun tk pasti bila, yang penting aku akan sabar tunggu. Biasa laa, orang yg in love mesti bodoh dya semacam kenn? Aku sayang dia, sumpah. And haritu aku tlg dya mintak kerja kt burger king, aku ni pantang ada orang nk cari kerja, aku pulakk yang terlebih excited, haha :D hari first dya kerja aku cuti tapi aku excited sgt, aku ironkan baju dya, apa apa semua lagi ahh. Then hari kedua si D ni pulakk nk jumpa dya, aku tak bagi. Ehh ehh ehh, sorry, bukan sebab jealous k? Bayangkan rumah D tu kat rawang, dya kerja pukul 3, pastu pepagi nk bangun ulang alik rawang then pergi kerja, sape larat bro? Hm, aku just nk yang terbaik untuk dya so dya punn tk pergi memandangkan malam tu dh hu haa hu haa sampai ke pagi. Then bila aku kejut dya pukul 2 nak pergi kerja, dya malas malas bangun then kata sakit pinggang. Aku pun mengalah laa, kerja BK kan penat. Tp nasib baik dya pergi tolong tolong kat kedai abah dya, kira reda sikit ahh ketidakpuasan hati aku :) eh, you know what? Aku jadi minah cuci pinggan, hehehe :DD aku buat pun sebab aku bosan and tknk la nampak mcm aku ni anakdara pemalas duduk mengangkang tgk tv. Tapi bapak dya bagi RM20 as upah, aku tknk sebab aku ikhlas tp rezeki kann, jangan ditolak :) then harini aku pepaksa dya kerja, sebab semalam kan dah cuti. Dya kata harini dya nk jumpa D sebab D ada kt KL ke mana ntahh, tk hingin nk ambik kesah. So dalam fikiran aku dya balik jea terus pergi kerja, hm kesian dya sbb aku yg pepaksa dya kerja harini. Aku punn tidur ahh, pukul 3.30 terbangun, bangun bangun jea aku rasa bersalah pulak paksa dia kerja semalam. So aku terus cergas bangun, memandi pesemua, nk p Paradigm Mall, kononnya nk buad surprise kt dya masa dya breaktime, nk belanja bubble tea ke apa ke. Aku tk kesah pepanas buta pun aku pergi Paradigm, jalan kaki. Haha, jauh tk jauh laa kann? Nk dekat sampai terowong jea aku nampak dya naik motor dgn D, pehhhhhhhhhhhhhhh sumpah nak nangis dohhh! Baca la balik pada mula kalau tkfaham kenapa aku rasa centu. Sumpah sedih hm :'( then aku dah rasa malas gila nk jalan kaki, aku singgah cc update blog. Sbb aku tkthu nk ngadu dgn sape, aku kena luahkan jugakk. Atleast kt sini ada orang baca, even satu ayat, kannnn? Dah lah, aku dah malas nak mengharapkan dya. Biarlah dia dengan D tu, bahagia je mereka. K ahh, bye :'(